Nine Muses

Svenskarna och internet

Varje år släpper Internetstiftelsen i Sverige en rapport som heter “Svenskarna och internet”. Du hittar 2015 års version här.

I rapporten ser vi att användandet av smartphones och surfplattor fortsätter öka.

Här har jag sammanfattat några extra intressanta delar ur rapporten.

Läs hela inlägget

Tänk efter innan du investerar i tredjeparts-tjänster

Den 28 januari meddelade Parse – en välanvänd och populär datalagringstjänst för mobilapplikationer – att de lägger ner sin tjänst.

Detta medför stora problem för många utvecklare som gjort sig beroende av Parse för att lagra sina användares data.

Läs hela inlägget

Är din mjukvara anpassad för funktionshindrade?

Förhoppningsvis har du redan tidigare kommit över begreppet “tillgänglighet” – men om du har det är det tyvärr inte så konstigt.

Utöver myndigheter är det allt för få som har kunskap om och ställer krav på att deras tjänster ska vara “tillgängliga”.

Tillgänglighet betyder att människor med funktionshinder kan använda din webbplats eller app. Det vill säga att människor med funktionshinder kan uppfatta, förstå, navigera, interagera med och bidra med information till din tjänst. Tillgänglighet gynnar även andra, till exempel äldre med svårigheter på grund av åldrande.

Läs hela inlägget

Vilken mobilstrategi är bäst för dig?

Ända sedan moderna smartphones kom ut på marknaden har det funnits två läger bland konsulter: de som tycker att allt ska byggas på webben och de som tycker att man hellre ska bygga appar.

Sedan finns det såklart några av oss som tycker att det inte är helt svart och vitt och som föreslår olika lösningar för olika projekt.

I denna artikel vill jag reda ut några vanliga begrepp du kommer stöta på när du gör efterforskningar i mobilitetstrategi.

Läs hela inlägget